Woning & Hypotheek

Woning Hypotheek

mei 13, 2020

Considerans

Wij zijn een landelijk netwerk van gekwalificeerde echtscheiding mediators.

Scheiding professioneel geregeld van A t/m Z zonder gedoe achteraf.

Gratis kennismaken?

Wat gebeurt er met de woning?

De woning is vaak een emotioneel beladen onderwerp. Het is je thuis, een plek met zoveel dierbare herinneringen. En toch zal een van jullie of allebei, binnenkort moeten verhuizen.

Angstige gedachten over dakloos zijn spoken door je hoofd. Moet ik weer bij mijn ouders gaan wonen of zwerf ik van familie naar vrienden en weer terug? Kan ik in het huis blijven wonen? Kan ik dat wel betalen? Hoeveel is ons huis waard? Is er overwaarde? Wat gebeurt er als ons huis onder water staat? Wat zijn de mogelijkheden?

De kinderen & de woning

Voor de kinderen moet er liefst zo min mogelijk veranderen. Zij kunnen er immers niets aan doen dat hun ouders uit elkaar gaan. Voor hen is het belangrijk dat ze dicht bij school, de sportvereniging en hun vriendjes & vriendinnetjes blijven. En dat ze straks op fietsafstand van de andere ouder, hun school, vrienden en sportvereniging wonen.

Mogelijkheden doornemen

Je kunt besluiten om de woning nog een tijdje onverdeeld te laten. Dat betekent dat de woning niet verkocht wordt en dat een van jullie er blijft wonen. Dan maak je afspraken over wie welke kosten betaalt en hoe lang de woning onverdeeld blijft.

Als jullie de woning willen verkopen, dan roept dat een heleboel nieuwe vragen op. Wat spreken jullie af als minimale verkoopprijs? En welke makelaar kiezen we uit?

De mediator informeert jullie uitgebreid over de mogelijkheden. Vervolgens win je advies in bij de hypotheker of financieel adviseur over de haalbaarheid van jullie woonplan. Om de situatie helemaal duidelijk te krijgen neemt de mediator zelf ook contact op met een financieel adviseur.

Tenslotte worden alle afspraken zorgvuldig geformuleerd in het echtscheidingsconvenant. Geen enkel onderwerp wordt vergeten of blijft onduidelijk. Overal wordt aan gedacht.

Misschien vind je dit ook interessant…

Hoe werkt mediation?

Hoe werkt mediation?

Scheiden kan op twee manieren: Via mediation concrete en haalbare afspraken maken of via de advocaat torenhoge kosten betalen om het uit te vechten. Dan is mediation de betere optie. Regel het netjes.

Financiën bij een scheiding

Financiën bij een scheiding

Voordat je kunt gaan verdelen, is het belangrijk om na te gaan of er afspraken zijn gemaakt voordat het huwelijk of de samenleving van start ging. Netjes scheiden, het kan echt met concrete afspraken.

Kinderen & Ouderschapsplan

Kinderen & Ouderschapsplan

Eindelijk hebben jullie dan toch besloten om uit elkaar te gaan. De scheiding wordt doorgezet en is definitief. Na de scheiding behoud je beiden het ouderlijk gezag. Je blijft allebei wettelijk verantwoordelijk.

Contact opnemen?

Laat je gegevens achter en de mediator neemt binnen 24 uur contact op.

Telefoon nummer

085 3031 480

Bellen
Gratis kennis maken?

 Bel of mail ons!

Call Now Button