All-in tarief op maat

scheiden kosten

juni 18, 2020

Considerans

Wij zijn een landelijk netwerk van gekwalificeerde echtscheiding mediators.

Scheiding professioneel geregeld van A t/m Z zonder gedoe achteraf.

Gratis kennismaken?

Mediator kosten

Wat kost een scheiding nou echt? Het kostenplaatje van een echtscheiding is niet altijd duidelijk. Waarschijnlijk ben je al van alles tegengekomen in je zoektocht op internet. Er zijn mediators die adverteren met goedkoop of zelfs gratis scheiden of er wordt over een all-in tarief gesproken. Het is erg verwarrend en dat terwijl je toch al met zoveel vragen zit.

Kwaliteitsregister

Realiseer je dat het beroep mediator niet beschermd is. Iedereen kan zichzelf mediator noemen, zonder ooit een gedegen opleiding te hebben gevolgd. Ook in mediation land is goedkoop vaak duurkoop. Het is aan de orde van de dag dat slechte scheidingsbemiddeling met halve afspraken na de scheiding al snel resulteert in jarenlange, peperdure rechtszaken.
Daarom is het belangrijk met een mediator in zee te gaan die in het kwaliteitsregister van de Mediators Federatie Nederland staat vermeld.

Alleen kosten van de MfN Registermediator worden vergoed door de rechtsbijstandsverzekering en alleen de MfN Registermediator mag op toevoegingsbasis werken. Voor echtscheidingen geldt hierbij de extra eis dat de mediator als specialisme Familie mediation heeft. Bij onze Considerans mediators vindt je zeker de kwaliteit die jullie scheiding verdient.

Wat kost mijn scheiding nou echt?

Het All-in tarief is afhankelijk van jullie situatie. Zijn er minderjarige kinderen, dan moet er een omgangsregeling afgesproken worden en kinderalimentatie berekend worden. Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan. In het belang van de kinderen en om toekomstige conflicten te voorkomen stelt de kinderrechter hoge eisen aan de afspraken zoals die in het ouderschapsplan beschreven staan.

Dan is er nog de zakelijke scheiding: complexe zaken zoals de hypotheek, erfenissen, testamenten, verzekeringspolissen en schulden moeten goed in kaart gebracht en uitgezocht worden, zodat de afspraken hierover niet als los zand aan elkaar hangen.

Misschien is er een eigen onderneming. Dan is het belangrijk dat de mediator financieel onderlegd is. Het opstellen van het convenant vergt juridisch inzicht van de mediator. Ook hier ben je bij onze Considerans mediators aan het juiste adres.

Als jullie al een aantal zaken met elkaar hebben afgesproken dan bespreekt jullie mediator de mogelijke consequenties van deze afspraken en alternatieven. Ook bekijkt of ze juridisch in orde zijn.

Conclusie: het all-in tarief van onze mediators is maatwerk. Zo betaal je precies voor wat je nodig hebt, geen cent meer en zijn er geen verrassingen achteraf. Vind je een uurtarief toch prettiger? Dan is dat ook mogelijk.

Heb je nog vragen? Bel of mail gerust voor meer informatie of vraag alvast een gratis kennismakingsgesprek aan.

Misschien vind je dit ook interessant…

Financiën bij een scheiding

Financiën bij een scheiding

Voordat je kunt gaan verdelen, is het belangrijk om na te gaan of er afspraken zijn gemaakt voordat het huwelijk of de samenleving van start ging. Netjes scheiden, het kan echt met concrete afspraken.

Woning & Hypotheek

Woning & Hypotheek

De woning is vaak een emotioneel beladen onderwerp. Het is je thuis, een plek met zoveel dierbare herinneringen. En toch zal een van jullie of allebei, binnenkort moeten verhuizen. Ga in gesprek met mediation.

Kinderen & Ouderschapsplan

Kinderen & Ouderschapsplan

Eindelijk hebben jullie dan toch besloten om uit elkaar te gaan. De scheiding wordt doorgezet en is definitief. Na de scheiding behoud je beiden het ouderlijk gezag. Je blijft allebei wettelijk verantwoordelijk.

Kunnen wij jullie helpen?

Laat je gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Telefoon nummer

085 3031 480

Favicon Considerans

Kunnen wij jullie helpen?

Laat je gegevens achter en ze neemt binnen 24 uur contact op.

Telefoon nummer

085 3031 480

Bellen
Gratis kennis maken?

 Bel of mail ons!

Call Now Button