Gecertificeerde mediation opleiding & aansluiten bij Considerans

Combinatie Considerans & Life Mediation

De combinatie Life Mediation en Considerans Scheidingsbemiddeling is uniek. Het garandeert* dat de net door Life Mediation opgeleide mediator werk krijgt, deelneemt in een netwerk van geaccrediteerde collega familie mediators en geniet van alle andere voordelen die aansluiting bij Considerans biedt.

Aansluiten bij Considerans Scheidingsbemiddeling  biedt:

 • Professionele, digitale marketing campagnes in jouw werkgebied, volledig toegespitst op jou als MfN mediator. Denk bijvoorbeeld aan diverse Google campagnes. Hier komen kwalitatieve echtscheiding / familie mediation leads uit voort die toegespitst zijn op jou en jouw werkgebied;
 • Persoonlijke pagina op onze site i.c.m. exclusief jouw profiel bij alle gemeentes binnen jouw werkgebied;
 • Vrijheid als mediator: volledige transparantie, eigen agenda & facturatie naar klanten toe. Je bent geen werknemer, je bent nog steeds ondernemer;
 • Goedkoper opleidingen inkopen als groep voor jaarlijkse studiepunten;
 • Samenwerkende advocaat voor juridische checks;
 • Buddy systeem met een andere mediator om lastige vraagstukken e.d. mee te bespreken, deze “buddy” kan voor jou waarnemen als je op vakantie bent en kan ook jouw trajecten opvangen in geval van ziekte o.i.d;
 • Begeleiding van ervaren familie mediator Suzanne Heussen;
 • Hapklare documenten en bewezen werkwijze voor vliegende start;
 • Telefooncentrale die leads beantwoordt wanneer jij niet kunt opnemen;
 • Jij kunt je volledig focussen op jouw vak, alles is geregeld.

Opleiding volgen bij Life Mediation biedt:

 • Een MfN en ADR geaccrediteerde combinatie-opleiding van Basis- en Familymediator;
 • Begeleiding naar lidmaatschap MfN/ADR;
 • Ingang tot aansluiting bij Considerans Scheidingsbemiddeling;
 • Begeleiding in het organisatorisch opzetten van de mediationpraktijk;
 • 2 jaar lang, 3 maal per jaar professionele begeleiding bij juridische-, reglementaire en beroepsvraagstukken;
 • Begeleiding in het traject om mediator bij de Raad voor Rechtsbijstand te worden;
 • Intervisie en PE-opleidingen die voldoende MfN-reglementaire opleveren.

Opleiding bij Life Mediation

Lifemediation is een bekende naam op het gebied van het opleiden van mediators. Vooral op het gebied van de basisopleidingen en de daaraan gekoppelde Familie-opleiding bieden zij de aankomende mediator een totaalpakket, waarmee zij zeer goed beslagen ten ijs komen: een glansrijke carrière als familie- en echtscheidingsmediator ligt voor de boeg. De door hen opgeleide mediators hebben de complete tool-kit in bezit.

Wil je een eigen praktijk, dan moet je, naast mediator, ook ondernemer zijn. En dat zijn twee verschillende takken van sport. Een ondernemer moet kansen zien, durf hebben, risico willen nemen, overtuigd van zijn/haar kunnen maar ook zichzelf profileren, zich bij laten staan indien nodig en de expertise op het niveau houden waar het hoort te zijn.

Als dat allemaal voor elkaar is, dan kan de praktijk starten en kunnen de cliënten zich melden. En daar schort het nog wel eens aan.

Lifemediation heeft hiervan ingezien dat zij een rol kan spelen in het succesvol maken van een mediation praktijk. Zij heeft zich in de markt ná de gecombineerde opleiding van basis- en familiemediator verdiept en heeft een betrouwbare partner gezocht die erin kan voorzien dat nieuwe mediators gegarandeerd* succesvol kunnen starten met hun eigen praktijk. En die heeft zij gevonden in Considerans Scheidingsbemiddeling.

 

Opleidingsbedrijf Mediation samenwerking

Aansluiting bij Considerans

Considerans Scheidingsbemiddeling is een samenwerkingsverband van gekwalificeerde MfN echtscheiding mediators. De aangesloten mediators ondersteunen elkaar voortdurend, zodat de dienstverlening blijvend geoptimaliseerd wordt.

Het is voor mediators vaak een uitdaging om een vliegende start met hun praktijk te maken nadat zij de opleiding uit komen. Veel mediators maken een website, zetten hem online en wachten dan op klanten. Deze komen niet zomaar aanwaaien en het is lastig om enkel klanten te halen uit het verspreiden van visitekaartjes en flyers.

De meest gekwalificeerde klanten zoeken online naar mediators, maar een digitale zichtbaarheid creëren om deze klanten bij jou terecht te laten komen blijkt vaak moeilijker en tijdrovender dan van tevoren gedacht, digitale marketing is namelijk een vakgebied op zichzelf.

Bij Considerans Scheidingsbemiddeling wordt de marketing in samenspraak met jou op professionele wijze geregeld. Je wordt op de site gezet en er worden op basis van jouw regio verschillende pagina’s, profielen en campagnes aangemaakt die volledig toegespitst zijn op jou zodat er genoeg goede potentiële klanten worden gegenereerd voor jouw praktijk. Je wordt volledig meegenomen in het proces en hebt inspraak in alle content.

Daarnaast krijg je begeleiding van een ervaren familie mediator, Suzanne Heussen. Zij helpt jou bij het opstarten binnen onze organisatie, helpt jou bij lastige casussen en introduceert jou aan de rest van de mediators. Je kunt bij haar terecht voor al je zorgen omtrent mediation en de organisatie.

*Aansluiting van een door Life Mediation opgeleide mediator bij Considerans Scheidingsbemiddeling is alleen mogelijk mits hier goedkeuring voor is vanuit Suzanne Heussen. Hier wordt tijdens of na de opleiding een gesprek met Suzanne en de (aspirant) mediator voor gevoerd waarin wordt gekeken of het gevoel tussen beiden goed is en de opgeleide mediator voldoende past bij de organisatie.

Considerans logo
Call Now Button