Mediator Koggenland

Onze mediator Koggenland staat voor jullie klaar. De mediator heeft alle kennis in huis die nodig is om een scheiding professioneel te begeleiden. De mediator komt voor een eerste gesprek graag vrijblijvend bij jullie langs. Zo komen jullie snel te weten wat de mediator voor jullie kan betekenen. Ook kunnen jullie ervaren of er een klik is. Een ‘klik’ is namelijk heel belangrijk, zeker omdat er in deze tijd veel op je af komt. Het is dan fijn als jullie je beide op je gemak voelen.

Echtscheidingen

Scheiding van A t/m Z

Met een scheiding gaan veel emoties gepaard. Logisch dat er dan vaak zaken over het hoofd worden gezien. Om dit te voorkomen gebruikt de mediator Koggenland een duidelijk gestructureerd plan, waar beide partijen achter staan. De scheiding kan zo volledig worden afgerond, van het bijeen brengen van de papieren tot de inschrijving bij de gemeente. Ook afspraken over de woning, financiën en dergelijke komen aan bod, zodat je snel meer rust ervaart.

De mediator bij jou in de buurt:

Fouzia Ben Larbi

“Mediation is een proces waarbij de mediator optreedt tussen de betrokken partijen om de ‘onderhandelingen’ te leiden. De mediator richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van communicatie en gesprekken, wat resulteert in een beter begrip van elkaars situaties en omstandigheden. Gedurende het scheidingsproces worden afspraken gemaakt over de woning, kinderen financiën en de bezittingen.”

Fouzia Ben Larbi

Cijfer: 9.0

Ben erg blij geweest met Suzanne, ze is voor mij heel behulpzaam geweest in een voor mij hele moeilijke tijd.

Clemmy

Cijfer: 9.2

Prettige samenwerking en overal werd aan gedacht. Er was ruimte voor ons allebei en er werd goed geluisterd.

Claudia

Cijfer: 9.0

De begeleiding was naar volle tevredenheid. Luisterend oor om zaken toe te lichten en verstand van zaken.

Patrick

Binnen 140 seconden duidelijkheid.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe de meeste scheidingstrajecten eruitzien.

Stapppenplan scheiding.

Mediator Koggenland

Tijdens het eerste, vrijblijvende kennismakingsgesprek zal de mediator Koggenland goed naar jullie luisteren om een volledig beeld te krijgen van jullie situatie. Jullie krijgen meer advies over wat jullie nu kunnen doen en welke acties in de toekomst nodig zijn. De mediator bekijkt bovendien of jullie recht hebben op een financiële vergoeding van de Raad voor Rechtsbijstand. Ten slotte kunnen jullie ontdekken of jullie je goed voelen.

Voor de meeste scheidingen zijn ongeveer vijf gesprekken van twee uur nodig. Om alles aan de orde te laten komen is de structuur waarmee de mediator werkt een onmisbare basis. Zo wordt er niets vergeten.

Zodra er heldere afspraken zijn en beide partijen het eens zijn, zetten jullie je handtekening. De documenten gaan nu naar de advocaat, die een juridische check uitvoert. Hierna worden de papieren naar de rechtbank gezonden. Jullie krijgen op korte termijn een ontvangstbevestiging.

Het scheidingsproces is afgerond en je bent helemaal klaar voor een nieuwe fase. Het is echter goed mogelijk dat er in deze periode nog vragen bij je opkomen. Stel ze gerust aan de mediator Koggenland, ook hiervoor is voldoende tijd. De mediator helpt je vanzelfsprekend verder.

Ruimte voor emotie
Prijs op maat
l
Volledige afhandeling
W
Gespecialiseerd
Vertrouwd door de Raad
i
Degelijk opgeleid
Laat je gratis telefonisch informeren.

Vertrouw op een gespecialiseerde mediator

Jullie scheiding is in goede handen bij een geregistreerde mediator Koggenland met de juiste kwalificaties. 

mfn register
raad voor rechtsbijstand
mediators vereniging nederland
Vechtscheiding of oplossingen?

Een echtscheiding kan een heel emotioneel proces zijn. Dankzij de structuur, afspraken en neutrale begeleiding van de mediator Koggenland weten beide partijen goed waar ze aan toe zijn. Dat voorkomt een hoop stress en ook torenhoge kosten die een vechtscheiding met zich meebrengt. Samen met een mediator maken jullie duidelijke afspraken die ‘future proof’ zijn. Zo kan je met een gerust hart aan je nieuwe leven beginnen.

Vermijd een vechtscheiding en kies voor oplossingen.

afspraken maken tijdens scheiden
Woning Hypotheek
Denk aan de kinderen.

De mediator Koggenland kan de impact van een scheiding op kinderen aanzienlijk verminderen. Het is belangrijk dat ouders gezamenlijk verantwoordelijk blijven voor de opvoeding en dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de zorg. Mediators helpen bij het opstellen van een zorgregeling die rekening houdt met de stabiliteit van het kind, zoals school, vrienden en hobby’s. Door een mediator te betrekken, kunnen ouders hun emoties beter beheersen en constructieve afspraken maken, wat zorgt voor een soepelere overgang en minder belasting voor de kinderen.

Kan de mediator jullie helpen?

Laat je gegevens achter en de mediator neemt binnen 24 uur contact op.

Bellen
Gratis kennis maken?

 Bel of mail ons!

Call Now Button