Jullie scheiding volledig afgehandeld.

 

Volgens een bewezen stappenplan…

STAP 1

Kennismaken met jullie mediator

De mediator komt bij jullie thuis. Na een voorstelrondje informeert hij/zij eerst naar jullie situatie. Zijn jullie gehuwd in gemeenschap van goederen, zijn er kinderen, werken jullie in loondienst of is er een eigen onderneming?

Zodra de situatie helder is kan de mediator een duidelijk beeld geven van wat jullie van hem/haar kunnen verwachten bij het begeleiden van jullie relatiebeëindiging.

Misschien zijn er al onderwerpen die niet kunnen wachten, zoals een voorlopige bijdrage voor de kinderen of een geboekte vakantie. Dan worden die gewoon besproken. Kosteloos en vrijblijvend.

Uiteraard komt ook het kostenplaatje van de echtscheidingsbemiddeling aan de orde. Wat is wel en niet inbegrepen? Misschien kom je wel in aanspraak voor rechtsbijstand?

Ervaren jullie beiden een klik met de mediator? Dan kunnen jullie erop vertrouwen dat de echtscheiding professioneel begeleidt zal worden, dat neemt een hele hoop kopzorgen weg.

STAP 2

Gesprekken & afspraken 

Nadat de documenten van jullie huis, bezittingen en schulden zijn geïnventariseerd, wordt een begin gemaakt met het bespreken van het ouderschapsplan.

Pas wanneer dit grondig is doorgesproken en alle afspraken duidelijk zijn, gaan we verder met het zakelijke deel van de scheiding: jullie woning, bezittingen en schulden. Tot slot wordt er gesproken over eventuele aanpassingen in jullie verzekeringen. De mediator maakt van elk gesprek een gespreksverslag, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Dan is het tijd om het convenant of beëindigingsovereenkomst op te stellen. Natuurlijk legt jullie mediator ook de wetsartikelen uit.

In de gesprekken is voldoende ruimte voor emoties. Je voelt je veilig om verdriet, boosheid of frustratie te tonen en te bespreken. Zo kun je elkaar beter begrijpen en wordt het iets minder moeilijk om afspraken te maken.

STAP 3

Juridische afhandeling & officieel maken

Wanneer jullie het convenant, waar het ouderschapsplan onderdeel van is, ondertekend hebben, dient jullie mediator deze in bij de advocaat. De advocaat onderwerpt het convenant nogmaals aan een juridische check en zorgt ervoor dat de aanvraag tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank.

Tenslotte wordt ook de inschrijving bij de gemeente voor jullie geregeld.

Moeten wij zelf naar de rechtbank?

Nee, jullie hoeven niet zelf naar de rechtbank te gaan. Jullie worden compleet ontzorgt, dit hoort daar ook bij.

officieel maken bij rechtbank

STAP 4

Zorg na de scheiding & vragen afhandelen

De echtscheiding is nu definitief. Nu kun je met een gerust hart beginnen aan het leven na de scheiding. Je kunt rustig adem halen, alles is netjes geregeld.

Als je na de scheiding toch nog vraagstukken tegenkomt, beantwoord de mediator deze natuurlijk ook, geen enkel probleem.

De nazorg was een échte toevoeging. Onze mediator heeft de vraagstukken die wij na de scheiding tegenkwamen altijd beantwoord.

Maartje & Patrick

nieuw leven en nazorg bij scheiding

%

De scheiding volledig afgerond.

Kennismaken met jullie mediator is gratis & vrijblijvend.

Plan gratis gesprek in

Ruimte voor emotie

l

Volledige afhandeling

Vertrouwd door de Raad

Prijs op maat

W

Gespecialiseerd

i

Degelijk opgeleid

Altijd een mediator in de buurt

Contact opnemen?

Laat je gegevens achter en de mediator neemt binnen 24 uur contact op.

Telefoon nummer

085 3031 480

Bellen
Gratis kennis maken?

 Bel of mail ons!

Call Now Button