Financiën bij een scheiding

financiën bij scheiding

mei 13, 2020

Considerans

Wij zijn een landelijk netwerk van gekwalificeerde echtscheiding mediators.

Scheiding professioneel geregeld van A t/m Z zonder gedoe achteraf.

Gratis kennismaken?

De financiële scheiding

Voordat je kunt gaan verdelen, is het belangrijk om na te gaan of er afspraken zijn gemaakt voordat het huwelijk of de samenleving van start ging.

Allereerst worden huwelijkse voorwaarden, het samenlevingscontract, schenkingsaktes en testamenten doorgenomen en bij onduidelijkheden wordt navraag gedaan bij de notaris. Zijn onze gezamenlijke bezittingen ook echt van ons samen, zoals bij een huwelijk in gemeenschap van goederen gesloten voor 1 januari 2018 het geval is. Zijn jullie na 1 januari 2018 in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan geldt wettelijk een beperkte gemeenschap van goederen.

Waar worden er dingen over afgesproken?

Bezittingen maar ook schulden worden overzichtelijk op een rij gezet. De mogelijkheden worden besproken zodat jullie afspraken over de verdeling kunnen maken. Denk hierbij aan:

  • Alimentatie
  • De woning
  • bankrekeningen en creditcards
  • banksparen eigen woning
  • levensverzekeringen, kapitaalverzekeringen en risicoverzekeringen
  • lijfrentepolissen
  • aandelen en obligaties
  • effecten / aandelen
  • onderhandse leningen en kredieten
  • eigen onderneming

scheiden kosten

Wat gebeurt er met mijn pensioen?

De wet verevening pensioenrechten gaat uit van een gelijke verdeling van het ouderdomspensioen dat tijdens het huwelijk in gemeenschap van goederen of geregistreerd partnerschap is opgebouwd. Wat betekent dit? Misschien wil je wel van deze wet afwijken. Mag dat? Wat zijn de alternatieven en hoe regel je dat? Het pensioen en de verdeling daarvan worden uitgebreid besproken zodat jullie ook hierover een weloverwogen besluit kunnen nemen.

Alles komt aan bod, niets wordt vergeten, zodat je na de scheiding niet tegen zaken aanloopt die ongeregeld of niet afgesproken zijn.

Misschien vind je dit ook interessant…

Hoe werkt mediation?

Hoe werkt mediation?

Scheiden kan op twee manieren: Via mediation concrete en haalbare afspraken maken of via de advocaat torenhoge kosten betalen om het uit te vechten. Dan is mediation de betere optie. Regel het netjes.

Woning & Hypotheek

Woning & Hypotheek

De woning is vaak een emotioneel beladen onderwerp. Het is je thuis, een plek met zoveel dierbare herinneringen. En toch zal een van jullie of allebei, binnenkort moeten verhuizen. Ga in gesprek met mediation.

Kinderen & Ouderschapsplan

Kinderen & Ouderschapsplan

Eindelijk hebben jullie dan toch besloten om uit elkaar te gaan. De scheiding wordt doorgezet en is definitief. Na de scheiding behoud je beiden het ouderlijk gezag. Je blijft allebei wettelijk verantwoordelijk.

Kunnen wij jullie helpen?

Laat je gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Telefoon nummer

085 3031 480

Favicon Considerans

Kunnen wij jullie helpen?

Laat je gegevens achter en ze neemt binnen 24 uur contact op.

Telefoon nummer

085 3031 480

Bellen
Gratis kennis maken?

 Bel of mail ons!

Call Now Button